over Thai massage

De geschiedenis van de Traditionele Thaise massage gaat meer dan 2500 jaar terug in de tijd en is daarmee een van 's werelds oudste geneesmethoden. Deze ,, antieke massagevorm,, (vertaald vanuit het Thai) komt oorspronkelijk uit India en is samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen. De Thaise massage maakt deel uit van de Thaise medische en spirituele traditie. 

 Veel van de kennis ging helaas verloren bij de vernietiging van de oude Thaise hoofdstad, Ayuthaya in 1767. Koning Rama III gaf in 1832  opdracht om de kennis die niet verloren was gegaan vast te leggen in  steen. Deze gravures kunnen vandaag nog steeds bewonderd worden in de tempel van Wat Pho in Bangkok. Op de muren zijn instructies voor de studenten geschilderd en anatomische afbeeldingen  laten de energiepunten van het menselijk lichaam zien. De studenten leerden de technieken vanaf de muren en de naast liggende standbeelden van yoga houdingen. Deze eeuwenoude traditie wordt In de tempel nog steeds voortgezet.

Hoewel de massage traditioneel door monniken in boeddhistische tempels werd beoefend, is het beroep niet meer beperkt tot de tempelomgeving.

Thaise massage wordt nu overal in Thailand gepraktiseerd, op massagescholen, in ziekenhuizen, in hotels en zelfs op het strand.

LET OP : Bij ons geen erotische massage